Projektzáró rendezvény és sajtótájékoztató
 Sajtóközlemény
 
Elkészült Székesfehérvár új vállalkozói inkubátorháza a Szárazréten
 
Székesfehérvár, 2012. október 17.
 

EU támogatással valósult meg WA Invest Vállalkozói Inkubátorház kivitelezése

 

 Az Európai Uniós fejlesztéssel létrejött beruházás elsősorban az új fejlődési szakaszba lépő, kezdő vagy „túlélő” vállalkozások számára teremt lehetőséget arra, hogy „védett” környezetben, a lehető legköltséghatékonyabb módon, professzionális szolgáltatásinkat igénybe véve folytassák, vagy kezdjék meg működésüket.

 
 

 

A fejlesztési munkálatok nem egészen két év alatt valósultak meg a társaság szárazréti telephelyén. A KDOP-1.1.1/B-09-2010-0006-jelű „WA Invest Vállalkozói Inkubátorház fejlesztése Székesfehérváron” című projekt keretén belül a társaság a már meglévő irodaházának és műhelyének átalakítása, valamint egy teljesen új csarnoképület felépítése révén alakította ki  az új vállalkozói központot.  Az Uniós támogatás mértéke 129.800.000 Ft volt.

 A fejlesztés eredményeként egy közel 1.680 m2 hasznos alapterületen, két épületben működő új inkubátorház valósult meg, amely legalább 11 vállalkozásnak tud egy időben működési helyet nyújtani. Az Inkubátorház, mint üzleti központ többek között irodai és informatikai szolgáltatásokkal, pályázatfigyeléssel, könyvelési és jogi tanácsadással, marketing anyagok kidolgozásával segíti a vállalkozásokat. A központ bérlői részére iroda-, és kiszolgáló helyiségeket, az ügyintézéshez szükséges infrastruktúrát, kényelmes parkolási lehetőséget, szükség esetén műhelykapacitást is biztosít.

A projekt jelentőségét az adja, hogy mindezt egy ipari funkcióit tekintve megosztott és sokrétű területen kínálja, távol a más városrészekben működő ipari parkoktól.

A projektzáró rendezvényre 2012. október 26-án (péntek) 14.00-tól kerül sor. Az eseményén részt vesz Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere.

A WA Invest Inkubátorház projektzáróján a kivitelezésben közreműködő alvállalkozók, a már bérlőként a központban működő cégek képviselői mellett, a városi gazdasági és politikai életének meghatározó szereplői vesznek rész.

 
 

 

WA INVEST Vállalkozói Inkubátorház Kft.

Farkas Pál ügyvezető

Cím: 8000 Székesfehérvár, Kőrösi út 228.

E-mail: info@wainvest.hu

Honlap: www.wainvest.hu

2012.10.17. 11:38