WA Invest iparterületfejlesztés Székesfehérváron

 

A WA Invest Kft. támogatást nyert a KDOP-1.1.1/AB-11 jelű „Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése- ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatása a Közép-Dunántúli Régióban” elnevezésű pályázati kiíráson. A pályázati támogatás összege 187 854 050 Ft. A program keretében egy új ipari csarnok épül meg, mely működési helyiségeket kínál kis- és középvállalkozások számára.  


A pályázati konstrukció célja egy meglévő ipari célú ingatlanon egy sikeresen működő új csarnok és irodák (alapinfrastruktúrával) építése, amely illeszkedik a beruházó eddigi ingatlan- és iparterületfejlesztési tapasztalataihoz, illetve a térség fejlesztési irányaihoz.

A megcélzott vállalkozói kör a mai magyar gazdaságban nem mobilis, ezért Székesfehérvár 30 km-es körzete jöhet számításba a célcsoport területi szűkítése során. Az előkészületi fázisba bevont kisvállalkozók megismerhetik a fejlesztési terveket, célokat, illetve ők is megoszthatják véleményüket, így egy rugalmas, mindenki számára kifizetődő megoldásban állapodhatnak meg.

A fejlesztés eredményeként a régióban egy újabb sikeres iparterület jöhet létre, amely hozzájárul a jármű- és élelmiszeripari vállalkozások túlélési esélyeinek javításához, ezen keresztül is erősítve a régió gazdasági potenciálját. Olyan vállalkozásokat kíván segíteni a projekt, amelyek piaci háttere, működése fejlődőképesnek tekinthető, így a tervezett projekt megvalósításával jelentős lépést tudnak megtenni a kitűzött fejlődési pályán és hozzá fognak járulni a térség gazdaságának további – elsősorban minőségi – fejlődéséhez.

A további fejlesztési cél egy jól prosperáló, a betelepült vállalkozások együttműködésére alapozó, széles körű szolgáltatásokat nyújtó komplex iparterület kialakítása, amely a kiemelt iparágakban tevékenykedő betelepülőkkel tovább erősíti a régió és a város versenyképességét. 

 

További információ kérhető:

WA Invest Kft.

8000 Székesfehérvár, Kőrösi út 228.

 
2013.05.02. 09:02